• Wandaufbau Stein auf Stein

Massieve huizen bouwen betekend steen op steen bouwen

Viebrockhaus bouwt huizen steen op stenn - ambachtelijk en traditioneel

Massief bouwen betekend niet bouwen met materialen zoals beton of staal. Viebrockhuizen zijn door de  manier van bouwen super flexibel in hun indeling, de massieve muren hebben een dragende, brand- en geluidwerende functie en zoren voor een gezond binnenklimaat. Massieve muren zijn in staat warmte op te slaan.

Met behulp van een hoogwaardige isoltie blijft de kou buiten

Gezien de energieprestatie zijn Viebrockhuizen toekomst georiënteerd. De muren zijn spouwmuren met een binnenblad van cellenbeton met een hoge isolatie waarde. Tussen het binnenblad en het buitenblad plaatsen wij 12 cm dikke isolatie. Het dak, het schuine gedeelte van het dak en het knieschot worden met minimaal 20 cm dikke isolatielaag uitgevoerd. De begane grond vloer met eronder een dike isolatie laag en de verdiepingsvloer bestaan uit warmte accumulerend beton. Door middel van een blower-door-test tonen wij aan, dat uw huis luchtdicht is gebouwd om de warmteverliezen via kieren, spleten en aansluitingen te vermijden. Bij Viebrockhuizen wordt een hoogwaardige isolatie toegepast, die overal continu door loopt, ook bij aansluitingen tussen wanden, daken en vloeren. De beglazing is standaard drievoudig.

De isolatie van de fundering

Een energieneutraal huis begint al bij de fundering.  Bij Viebrockhuis wordt de dragende vloerplaat op een beschermende isolatielaag gebouwd. De vorstrand wordt nog een keer extra geisoleerd. Op die manier kan geen kou de fundering bereiken.

De geisoleerde fundering van uw huis bespaard energie en binnen blijft het warm.

Stucgevel als klimaatgevel

Het traditioneele metselwerk is super duurzaam, maar onze 40 cm dikke stucgevel overtuigt ook door kwaliteit. De Viebrockhaus stucgevel bestaat uit 3 lagen: een massief gemetseld binnen- en buitenblad met een isolatieschill ertussen. Op deze manier voorkomen wij het ontstaan van algen aan de buitenkant. door het warmteaccumulerende vermogen van een massieve steen aan de buitenkant kan vocht makkelijker opdrogen en het ontstaan van algen wordt voorkomen. Een massieve buitenmuur is ook veel minder gevoelig voor beschadigingen.

Voor de begande grond vloer en de verdiepingsvloer gebruiken wij beton met warmte accumulerende eigenschappen.