Kwaliteit en traditie

Duurzaamheid - en goed ontwerp, perfect vakmanschap en het steeds verder ontwikkelen garanderen dat Viebrockhaus een top prestatie levert.

Vakmanschap

Een solide, bewezen bouwwijze en nieuwe, steeds verder ontwikkelde bouwprocessen horen bij een Viebrockhuis samen. Wij leveren heel veel ervaring met oog voor innovatie. Wij gebruiekn alleen maar hoogwardige materialen. Door de ontwikkeling zijn wij bijvoorbeeld in staat met veel minder water dan gebruikelijk te bouwen.

Nieuwe materialen bij het binnenwerk

Perfect vakmanschap betekend voor ons, dat wij materialen steeds verder ontwikkelen. Wij gebruiken bijvoorbeeld een speciale cementdekvloer, die veel sneller droogt dan een gebruikelijke cementdekvloer.  Een lange droogtijd is niet meer noodzakelijk en wij kunnen zonder wachttijd verder met de bouw van uw huis. De nieuwe cementdekvloer heeft 40 % minder water nodig dan gebruikelijk. Na een droogtijd van 24 uur is de vloer begaanbaar.

Verbeterde geluidsisolatie

Voor de afwerking van de binnenmuren op de verdieping hebben wij eveneens een nieuw systeem ontwikkelt: een metalstudwand ViebroPan® LaSound. De geluidsisolatiewaarde van LaSound is veel beter dan van een gebruikelijke metalstudwand en maakt een super galde afwerking mogelijk.

Blower-Door-Test

Door een blower-door-test tonen wij aan, dat het huis luchtdicht conform de geldende energieprestatieeisen voldoet. De blower-door-test wordt door een extern bedrijf doorgevoerd. Tijdens deze test worden alle openingen van het huis gesloten en in de voordeur een grote ventilator geplaatst, die een vacuüm creëert waardoor mogelijke energie lekkage makkelijk te vinden zijn.

Aangepast wooncomfort

Die großzügige Wirkung ist ein angenehmer Nebeneffekt barrierefreier Räume.

Viebrockhuizen zijn ook aangepast te bouwen - een manier van leven, niet alleen voor gehandicapte mensen interessant. Aangepast bouwen betekend wonen met veel comfort. Gezien een familie met kleine kinderen zijn bijvoorbeeld brede vloeren of een gelijksvloerse douche vele malen comfortabler. Met een goede planning en een aangepaste plattegrond zijn alle Viebrockhuizen ook als levensloopbestendige woningen te bouwen.

Hoe een aangepaste woning eruit kan zien in in het Musterhauspark in Ostbevern in het »WOHNIDEE-Haus 2011« te bekjiken.

Hoogste punt viering

Naar plaatsen van de kapconstructie is het moment gekomen, het hoogste punt met vrienden, familie en toekomstige buren te vieren! Tijdens het feest wordt de tijdkapsule met persoonlijke dingen geplaatst.

 

De hoeksteen – oude en nieuwe traditie neue Tradition

Vroeger was het een tradtitie iets persoonlijks in de muren van het huis achter te laten. Viebrockhaus maakt hiervoor nu weer gebruik van de tijdskapsule. Traditie herontdekt: opdrachtgever kunnen zo iets heel persoonlijks tijdens de viering van het hoogste punt in het huis achter laten. De tijskapsule wordt achter der hoeksteen in het metselwerk geplaatst. Op de hoeksteen staan de exacte kooridnaten van het nieuwe huis.