3 Monate Bauzeit Stein auf Stein

Wij garanderen een bouwtijd van maximaal 4 maanden.

Zo kunt u de bouw van uw huis heel nauwkeurig plannen.

Zo nauwkeurig als de tandwielen van een mechanische klok grijpen de verschillende werkzaamheden van het bouwprosess in elkaar. Van de metselploeg tot de electricien alle handwerker coördineren hun werk - een routine die zich al jaren heeft bewezen.

Dankjij de korte bouwtijd weet u al vanaf het ceremonie feest hoogste punt het opleverdatum precies op de dag. Hierdoor is alles heel nauwkeurig te plannen.

U voorkomt dubbele kosten door bijvoorbeeld de huur en bent in staat deze op tijd op te zeggen. Door de nauwkeurige planning wordt ook heel snel het dak geplaatst, zo dat de ruwbouw tegen regen beschermt is.

Pas twee weken voor de start van werkzaamheden gaat u kennis maken met uw opzichter - vanaf de kennismaking heeft u een vast aanspreek voor de werkzaamheden.

Wij beginnen bij de grondwerkzaamheden met het grondverzet. De bovengrond wordt op eigen perceel opgeslagen en kan voor de latere tuininrichting hergebruikt worden. Na het grondverzet beginnen wij met het uitgraven van een mogelijke kelder. Bij huizen zonder kelder kunnen wij al drie dagen na begin van de werkzaamheden de dragende vloerplaat storten.

De fundering is gereed. Alle Viebrockhuizen worden met een speciaal ontwikkelde isolatielaag onder de vloerplaat gebouwt.

Nu worden de buitenmuren opgemetselt. Al in de derde week van het bouwproces wordt de verdiepingsvloer geplaatst. Na drie weken bouwen volgt de ceremonie hoogste punt.

Als wij de kapconstructie plaatsen is dit een mooie gelegenheid familie en vrienden en de toekomstige buren voor een eerste kijkje te nemen in uw nieuw huis. Tijdens deze ceremonie plaatst u een tijdcapsule met persoonlijke herinneringsstukken in de muur van uw huis.

Belangrijk: op deze dag ontvangt u ook een nauwkeurige planning van het komende bouwproces. Vanaf nu weet u precies wanneer u naar uw Viebrockhaus kunt verhuizen. De dag van oplevering is vastgesteld.

Al een week later liggen da dakpannen op het dak en de kozijnen worden geplaatst. Vanaf nu is de ruwbouw beschermt tegen het klimaat van buiten

Drie weken na het metselen van de buitengevel wordt het voegwerk gedaan en de steiger verdwijnt.

De binnenmuren worden geplaatst en er wordt begonnen met de instalatie. Door te werken met vaste partners kunnen wij een nauwkeurige planning vastlegen.

In deze bouwfase moet de opdrachtgever samen met de electricien de posities van schakkelaars, stopcontacten een aansluitpunten voor wand- en plafondverlichting bespreken. Deze worden individueel geplant.

De binnenmuren worden gestuct en de vloerverwarming wordt geinstalleerd. De warmtepomp wordt voor het eerst in gebruik genomen, de cementdekvloer wordt opgewarmd zo dat 3 dagen erop het tegelen kan beginnen.


Als het binnenschilderwerk in eigen beheer wordt uitgevoerd bestaat nu een week de tijd ervoor.

De slotfase! In de badkamer wordt de wastafel, de wc en mengkranen geplaatst. Een week voor definitive oplevering vindt de vooroplevering plaats. Tot deze vooroplevering behoren de blower-door-test, die de luctdichtheid van uw huis aantoont. In de laatste week van het gehele bouwproces worden resterende werkzaamheden uitgevoerd en alles tot uw tevredenheid afgewerkt.

Bij huizen met zonnenpanelen op het dak wordt deze nu in gebruik genomen - uw dak begint geld voor u te verdienen en maakt u onafhangelijker van energieleveranciers.

Met de oplevering van het huis ontvangt u de sleutel en de garantietijd begint.